Наближава „Седмица на бащата“

„Седмица на бащата“ ще се проведе в България между 11 и 17 ноември под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки“.

За шеста поредна година втората седмица на ноември повдига темата за осъзнатото бащинство. Тя предлага десетки възможности децата, бащите и майките да прекарат заедно повече хубаво време. Традиционно, в „Седмица на бащата“ се включват над 300 организации, свързани с детското отглеждане и образование: детски ясли и градини, училища, музеи и театри, детски центрове и програми.

„Седмица на бащата“ е инициатива на световната кампания за бащина грижа „Да бъдеш баща“, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

Тази година Седмицата отправя своето послание за истинската връзка между децата и техните родители чрез четенето заедно. Да четеш заедно със своето дете му вдъхва самоувереност, помагайки му да се справи в трудни ситуации, сближава те с него по неповторим начин и започва големия разговор за ценностите и важните неща в живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share