Продължава транспортирането на изборните книжа за местния вот

Изборните книжа се транспортират от печатници в София към областните градове. Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините.

Бюлетините тръгват от 4 печатници в София. Изборни книжа се печатат и в Пловдив и Плевен. Транспортирането преминава под засилена охрана. Работата на МВР е да съпроводи моторните средства, които превозват документите. Четири автомобила със служители на жандармерията са заделени. Маршрутите са Перник и Кюстендил; Враца, Монтана и Видин; Стара Загора и Смолян.

„Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини“, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Транспортирането ще завърши следващия четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share