Ден на японските бойни изкуства и традиции с уникално шествие с Микоши се проведе в София

Пъстра програма от японски културни събития завладя София днес.

Проведе се Ден на японските бойни изкуства и традиции с уникално шествие с Микоши. За няколко часа присъстващите се насладиха на японския дух и култура. Участниците и гостите станаха свидетели на уникален шинтоистки ритуал и шествие с Микоши, програма с японски песни, танци и хайку, спектакъл-демонстрация „Духът на японските бойни изкуства в България“, неповторимо ревю на кимона, семинарна програма „Дух и ценности на традиционна и модерна Япония“, работилници за умения по оригами, калиграфия, кири-е и много други. Микоши е носилка, която се носи от японците като част от свещен шинтоистки ритуал за извеждане на божество от мястото където живее. Представлява преносим миниатюрен храм с колони, стени, покрив, веранда и парапет.

„Денят на японските бойни изкуства и традиции“ включи в програмата още демонстрации на традиционни японски бойни изкуства, представени от български клубове и школи по японски традиционни и съвременни бойни изкуства. В спектакъла-демонстрация бяха представени всички японски бойни изкуства, практикувани в България, ключови техники и български високи постижения.

Проведе се и уникално ревю на кимона. Феерията от цветове, тъкани и десени завладя публиката и се опита да разкрие тайните на японския дух, скрит в традиционните им облекла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share