Питър Мей с майсторски трилър

Питър Мей, авторът на нашумялата поредица за остров Луис, се завръща с бляскав трилър, чието заглавие обещава „Ще те защитя”.

Историята, прескача между изолиран шотландски архипелаг и европейските модни столици, между настоящето и миналото на героите, свързани завинаги от неизбежността на преживяното. Животът на Нийв и Руари Макфърлейн е сбъдната мечта. Притежават преуспяваща компания за производство на ръчно тъкани платове. Затрупани са с поръчки от цял свят. Роднини и приятели могат само да им завиждат. Всичко това се взривява една нощ на хиляда мили от родното им място, по улиците на Париж. Останала сама, Нийв трябва да открие истината за своя съпруг и търсенето я отвежда все по-назад в миналото и все по-надълбоко в мрачните тайни, за които не е подозирала.

Шотландецът Питър Мей постигна същински триумф – книгите му се продават в милионни тиражи във Великобритания и по света, а трилогията за остров Луис му носи редица награди за литература в Европа и Америка. „Черната къща“ – първата част от поредицата, която излезе най-напред във Франция, е определена от вестник „Юманите“ като „шедьовър“. Тя му печели няколко отличия, сред които Наградата на френските читателите „Сезам“ за най-добър криминален роман за 2011 година, „Книга на годината“ 2011 на британския сайт за криминална литература и трилъри, както и американската награда „Бари“ за криминален роман на годината за 2013-а година. „Човекът от остров Луис” спечели голямата награда на читателите на френския ежедневник „Льо Телеграм“ и международния приз на фестивала в Коняк, Франция.

Преводач на романа „Ще те защитя“ е Богдан Русев. Издава „Колибри“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share