Обвиниха един от задържаните за расисткия скандал, грози го до 5 г. затвор

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, на 18-годишния Цветан Гечев, който е един от деветимата задържани за расисткия скандал по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия, съобщиха от държавното обвинение.

Гечев е обвинен в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Младежът е в изпитателен срок на друга присъда и сега може да получи наказание затвор до 5 години. Той е в ареста за срок от 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Останалите 8 ултраси ще получат административни наказания по Закона за футболното хулиганство. На тях ще им бъде забранено да посещават мачове за срок от 1 до 2 години и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 2000 лева.

По неофициална информация полицията ще разпита още шестима заподозрени, като на някои от тях също може да бъдат повдигнати обвинения и предадени на съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share