60 младежи от три балкански държави придобиват бизнес умения

Младежи от България,  Северна Македония и Сърбия заедно придобиват бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето.

60 младежи от България, Северна Македония и Сърбия, на прехода между средно и висше образование, заедно се обучаваха на дигиталниа меки и бизнес умения, които да им помогнат за тяхната образователна и кариерна ориентация в контекста на професиите на бъдещето, както и за успешната им реализация.

Това се случи в рамките на 5-дневен младежки обмен по програма „Еразъм +“ на тема „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“. Младежите получиха сертификат за участие и сертификат Youth Pass, който бе връчен на всеки участник от д-р Милен Врабевски, организатор на проекта.

Сред лекторите, които взеха участие в семинарите, бяха Диман Михнев, Радослав Точев, Методи Терзиев, Борис Колев, Ясен и председателят на фондация „Българска Памет“ д-р Милен Врабевски, който изнесе презентация на тема „Психология на успеха“, базирана на личния му и професионален опит.

Целта на проекта е да помогне на младежите да развият своите личностни и професионални качества, като също така се отрази и върху повишаването на нивата на младежка заетост и свързаност на младите хора на Балканите.

В рамките на обмена участниците преминаха през интерактивни упражнения и обучения и се срещнаха с личности, които чрез собствения си пример ги мотивираха да не спират да се развиват и да търсят своята мечтана професионална реализация. Фокусът на проекта от една страна бе насърчаването на свързаността между младите хора чрез междукултурен диалог, а от друга, изграждането на базова икономическа подготовка и предприемаческа култура у младежите.

Това е поредният проект за трансгранично сътрудничество, реализиран от Фондация Българаска Памет. Наскоро  предстои и 15-ият Есенен семинар на фондацията, който ще събере близо 200 деца от българската диаспора от Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Северна Македония, както и от района на Западните Родопи и Тервел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share