Швейцария на крачка от Евро 2020, квалификациите завършват с девет срещи

Футболната седмица на евроквалификациите приключва тази вечер с 9 мача в 4 групи.

В група D Швейцария се нуждае от победа вкъщи над Ирландия, за да доближи островитяните, които заедно с Дания са водачи в класирането с по 12 точки. В мач без значение аутсайдерът Гибралтар е домакин на Грузия.

Швеция, Румъния и Норвегия водят битка за второто място. Швеция е домакин на лидера Испания. Но победа на иберийците ще ги класира на Евро 2020. В друг мач Румъния приема Норвегия, като и двата тима ще преследват победата, за да имат шанс да изместят Швеция от втората позиция. В последния двубой се срещат опашкарите Фарьорските острови и Малта

Израел – Латвия е единственият мач в група G. Евреите трябва задължително да спечелят, за да имат макар и минимални шансове за класиране на финалите. Победата ще ги изравни по точки със Севена Македония и Словения с по 11 на третото място, а на второто се намира Австрия с 16.

В група J борбата за втората позиция е ожесточена. За нея спорят три отбора, като Финландия и Армения се изправят в пряк двубой, а третият тим Босна и Херцеговина пътува до Гърция. Осигурилата си място на финалите Италия гостува на аутсайдера Лихтенщайн.

Програмата днес:

Група D:
Гибралтар – Грузия
Швейцария – Ирландия

Група F:
Фарьорски острови – Малта
Румъния – Норвегия
Швеция – Испания

Група G:
Израел – Латвия

Група J:
Финландия – Армения
Гърция – Босна и Херцеговина
Лихтенщайн – Италия

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share