Актьорът Ованес Торосян режисира млади таланти

Спектакълът „Нарцис и Ехо“ събира стипендианти на проекта „С усилие към звездите“

Сюжетът на „Нарцис и Ехо“ е вдъхновен от древната легенда, но прочитът му е съвременен. По думите на Явор Гърдев „древният мит за невъзможната среща между загледания в собствения си образ Нарцис и заслушаната в собствения си глас Ехо проявява симптомите на една от най-тежките социални болести на съвременността – отчуждението“. Режисьорът на пиесата Ованес Торосян допълва, че „когато ние се възгордеем, Бог ни наказва“.

Младите артисти Антъни Пенев, Надя Керанова, Емона Илиева, Катерина Стоянова, Констанца Гецова, Стефани Кръстева и Себастиян Цолов изправят публиката пред въпроси като: какво се случва, когато поставим себе си в центъра на собствения си свят? Как прекаленото съзерцаване в това кои сме ние и как изглеждаме ще рефлектира върху нашия вътрешен свят?

Продуцент на спектакъла е Ина Кънчева, драматургията е на Йоанна Елми и Катерина Стоянова, а сценографията – на Руди Нинов. Музиката е на Себастиян Цолов. Костюмите са на Констанца Гецова.

Проектът „С усилие към звездите“ е основан от оперната прима Ина Кънчева. Стипендиантите му се изявяват в пет области на изкуството – литература, музика, танц, театър и визуални изкуства. Идеята на заключителния спектакъл е младите таланти да представят себе си и своя прочит върху една обща тема, под менторството на художника Недко Солаков, писателя Георги Господинов, сопраното Красимира Стоянова, хореографа Галина Борисова и режисьора Явор Гърдев.

„Нарцис и Ехо“ е на 4 ноември от 19 ч и на 7 ноември от 18,30 ч в Театър „Азарян“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share