„Марс“ с нова инициатива за борба с климатичните промени

Един от най-големите производители на храни в света – „Марс“ обяви амбицията си да ускори действията си за борба с климатичните промени, като представи нова инициатива „Обещание за планетата“. Като част от нея компанията се ангажира да продължи да намалява емисиите на парникови газове от директните си операции в съответствие с най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаване на повишаването на средната глобална температура до 1.5 градуса по Целзий. Ангажиментът е част от продължаващите усилия на компанията до 2040 година да постигне използване на 100% възобновяема енергия за всичките си операции.

Компанията ще ускори действията си по отношение на климата не само в рамките на бизнес дейностите си, но и спрямо своите сътрудници, доставчици и хората по целия свят, като ще ги окуражи да се ангажират, че ще опазват планетата и ще обърнат по-сериозно внимание на причините за промените в климата.

„Обещание за планетата“ идва след като компанията се ангажира да инвестира 1 милиард долара в план за устойчиво развитие , който е насочен към справянето с редица глобални заплахи. Като част от инициативата хората по света ще бъдат окуражавани да поемат определени ангажименти към околната среда – да рециклират отпадъците си и да използват торбички за многократна употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share