Весела Лечева като Андрей Райчев в пола

Кандидатката за кметица на Велико Търново опитва да скрие милионите си под вехти дрехи

Кандидатката на БСП за кмет на Велико Търново Весела Лечева изненада избирателите със непривичната иначе за нея скромност. Съпругата на бившия съветник на Георги Първанов – милионерът Манол Велев, се носи с една и съща униформа по предизборните си участия. На тях тя обяснява как щяла да спаси Велико Търново от ГЕРБ, ще направи европейски град старопрестолната столица, сякаш досега хората са живели в Африка, и още куп опорни точки, с които от „Позитано“ 20 са заредили батериите на кандидатите си.

Една от най-култовите ѝ реплики по време на кампанията ѝ беше: „Велико Търново трябва да е локомотив за останалите селища от общината“. Гръмките слова на шампионката по спортна стрелба прозвучаха като реч на Дража Вълчева или на Цола Драгойчева на конгрес на БКП. Облеклото на Весела Лечева очевидно е част от кампанията, в която милионерската съпруга иска да покаже на червения електорат колко скромно живее и как има едно костюмче, купено от Димитровград и преправяно 4 пъти през годините заради промяната в теглото.

Тя обаче не е измислила топлата вода и тотално е изкопирала стайлинга на един от червените шамани – Андрей Райчев. Мултимилионерът, който между другото се занимава и със социология, обича да се показва в телевизионните студия облечен с овехтели пуловери, създавайки впечатлението, че идва от социален стол за бедни. Вместо да привлече симпатиите на аудиторията обаче, съсобственикът на голф-игрище се е превърнал в нарицателно за порочната социология у нас. По същия начин, както Стефан Софиянски се опита да покаже колко скромно живее с милионите си, но накрая народът го изрита от политиката.

По същия опасен път е тръгнала и Весела Лечева. Изглежда несериозно и смешно да повтаряш колко са бедни хората, а в същото време да живееш с човек, чието име е замесено в източването на БДЖ, в порочни приватизационни практики и скандални заменки в Пампорово. Освен с постиженията си в спортната стрелба, Лечева ще остане в спорта и като шеф на Държавната агенция за младежта и спорта през 2005 г. Точно от тогава нямаме участия на световни и европейски първенства по футбол, щангите ни се сринаха и още куп „добри неща“, които успя да постигне. В един от предизборните диспути заяви, че има управленски опит в ДАМС и с него тръгва да управлява Велико Търново. Голяма част от гражданите са ужасени при мисълта, че с подобни професионални „постижения“ в политиката Весела Лечева иска да им бъде кмет.

В крайна сметка, на 27-и октомври хората ще кажат какво мислят и ще оценят кандидатите. Лечева е подкрепена и от АБВ. Може би самият ѝ лидер в сянка Георги Първанов има гузна съвест, тъй като така и не се разкри кой стои зад опита за убийство на Манол Велев през 2007 г. Част от коментаторите свързват покушението с работата на бизнесмена като съветник на Първанов, който осъди атентата, но и до днес мълчи какви са били последните дела на двамата. Колкото и да опитва да прикрива милионите си с евтин пиар и еднакви костюми обаче, Весела Лечева вече е съучастник в опасната игра на мъжа си, пазейки зловещите тайни, които, както се случва у нас, няма да бъдат разкрити.

Снимки: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share