Започва Празникът на тиквата в Севлиево

Много настроение, музика и кулинарни вълшебства ще предложат традиционните есенни празници в Севлиево.

Днес започна 15-ият Празник на тиквата. Той включва изложбите „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“. Ще бъдат връчени наградите на победителите в традиционната кулинарна изложба и посетителите ще могат да се насладят на тиквеника-рекордьор. Организаторите и тази година обещават да са добавили още няколко метра от тиквеника, за да подобрят миналогодишния си рекорд от 299 метра. Отворено е забавно ателие „Тиквени цветни фантазии“. Кулинарно шоу ще има и Ути Бъчваров под надслов „Мръвчици печени, с тиква облечени“.

Традиционните есенни празници в Севлиево включат шоуто „Крале не силата“ с Кирил Вълчев – Скалата, пътуващия фестивал „Улицата“, детското модно дефиле „Код оранжево“. Музикалната програма ще предложи концерти на севлиевеца МИРИ, който ще погрее за изявата на Миро, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, победителката от X Фактор Християна Лоизу, група „Сигнал“ и ансамбъл „Българе“.

По време на Празника ще бъдат отворени вратите на Музея на тиквата, а „Тиквен бар“, базар и тиквени кулинарни кътове ще радват гостите на празника.

Традиционните есенни празници в Севлиево са от днес до 14 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share