Забавление, храна и история предлагат Дните на Белгия в България

Поезията, музиката и бизнес постиженията са акцентите в програмата, която отбелязва 140 години българо‐белгийски дипломатически отношения.

Четиринадесетото издание на Дните на Белгия в България е значима годишна инициатива, която насърчава развитието на българо‐белгийските бизнес и културни връзки. Мотото на събитията от програмата е „Забавление, храна и история“ („Fun, food & history“). Темата за историята обединява годишнината от установяване на дипломатическите отношения между двете страни с бизнес акцента на форума. Затова и връчването на ежегодната награда „Пръв сред равни“ („Primus Inter Pares“) ще премине под девиза „Създатели на бизнес история“ и ще отличи онези компании от българо‐белгийската бизнес общност, които имат дългосрочна визия за развитие и задават тенденции на пазара у нас.

За поредна година специално място е отредено на изкуството и кулинарията. Дните се откриват с литературно четене на българо‐белгийска поезия и концерт на българо‐белгийския камерен оркестър „Арбанаси“. Закриването е с традиционната Гала вечер, посветена на белгийското кулинарно изкуство.

Дните на Белгия в България са между 10 и 18 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share