Японската перкусионистка Ерико Даимо ще свири на маримба

Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София. За нейния концерт в Зала България ще бъде осигурен инструмента маримба уан, който идва от САЩ.

Изпълненията на Ерико Даимо са силно впечатляващи. Деликатната перкусионистка заразява с енергията, ентусиазма си и превъзходна динамика, а след концертите ѝ публиката никога не я оставя да си тръгне без поне още един бис. Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака и Националния симфоничен оркестър във Вирджиния. Правила е рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите днес в Италия, Мексико, Париж, Белгия, Корея и Токио.

Японската пекусионистка ще свири за първи път в София с Националния ни филхармоничен оркестър под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна. На таланта на Даимо ще се насладим в „Lauda concertata“ за маримба и оркестър на Акира Ифукубе. „Симфония No 5“ на Сергей Прокофиев и „Контрасти“ на Георги Минчев ще чуем в изпълнение на Софийската филхармония.

Концертът „Ерико Даимо и огнената маримба“ е на 10 октомври в Зала България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share