ВСЕ ПО-ТОПЛО с АСТ Фестивал за свободен театър

Богата артистична програма, интерактивни VR реалности, мултиарт концерт и филмови прожекции се очакват на деветия АСТ Фестивал за свободен театър

Предстоящото издание на ACT фестивала е под надслов ВСЕ ПО-ТОПЛО и акцентира върху все по-топлото време, все по-топлото в опитите на артистите да открият теми и сценичен изказ и не на последно място – необходимото затопляне на проекта „Топлоцентрала“. Затова и за първи път преди откриването ще можем да „загреем“ с отворени врати на репетициите  за един от акцентите в международната програма – танцовият сайт спесифик спектакъл BURN. Той ще се играе в продължение на 3 часа.

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, уъркшопи и гости.

В подкрепа на разширяването на темите и съмишлениците на независимата театрална сцена в България, тази година АСТ Фестивал за свободен театър акцентира на дебютите. Две от осемте представления в българската селекция ще бъдат на артисти, които досега не са били част от програмата. Целта, разбира се, е всички избрани спектакли да покажат моментна снимка на многообразието на театралната реалност в страната през изминалата година и да представят социално ангажирани и актуални търсения.

Богатата паралелна програма на фестивала ще включва интерактивното VR преживяване CONGLOMERATE, в което всеки зрител изживява свое пътешествие през откъси от 9 спектакъла и 1 филм. Ще присъстват и три театрални филма – куклено-жестомимичният „Да бъдеш Палечка“, документалният „Това име го забравете“ за режисьора Юлия Огнянова и „На острова“ – видео арт, прожекция на проекта „IN ADATA“.

АСТ Фестивал за свободен театър е от 18 до 23 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share