Дизайнерът Роберто Паломба e председател на журито на конкурса „Баня на годината“ 2019

 Мотото на тазгодишната национална надпревара е „Заедно за по-добро“.

Националният конкурс „Баня на годината“ 2019 стартира за поредна 16-та година. Целта на организаторите е да затвърдят традицията си заедно с водещи архитекти, дизайнери и проектанти да предоставят възможност представители от общността да участват със своите най-добри проекти. Оценявани от авторитетно жури, млади и амбициозни дизайнери успяват да премерят своите професионални умения и се приобщават към мисията на компанията за формиране на съвременна визия и функционалност на банята в България.

„Избрахме слоугъна на тазгодишния конкурс да бъде „Заедно за по-добро“. Нашата мисия е да направим живота на нашите клиенти по-добър и правим това заедно с дизайнери и изследователи, архитекти и строители, доставчици и дистрибутори. Насочваме своите усилия в три направления и това са трите гаранта на нашия успех: да бъдем лидери на модерния живот, да налагаме непреходната стойност на дизайна и да разширяваме и развиваме семейството от съмишленици в реализирането на нашата мисия. Създавайки сътрудничество с именитото италианско архитектурно студио Palomba Serafini Associati, заедно с арх. Роберто Паломба и ние „Идеал Стандарт“ ще работим, за да придвижваме напред цялостната философия на дизайна на компанията“, каза Иванка Какалачева, маркетинг директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Носителят на много международни награди Роберто Паломба е главен дизайнер на новите колекции на „Идеал Стандарт“.

Участниците могат да работят индивидуално и екипно в четири категории. Това са „Луксозна баня в жилищна сграда – 3D проект“, „Обществена тоалетна в търговски център – 3D проект“, „Реализирана баня в жилищна сграда“ и „Реализирана баня в хотел“.

Младите дизайнери ще се съобразяват с изискванията, които са най-приоритетни за  журито. Важно е проектите да представят хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда, да са със съвременно звучене и в духа на световните тенденции в дизайна, да използват енергоефективни решения за баня чрез продуктите на „Идеал Стандарт“ и „Видима“, иновации, организация на пространството и ергономичност, както и реализуемост и приложимост на проекта.

Проектите ще бъдат оценявани от над 20-членно жури: председател на журито – Роберто Паломба, Христо Караиванов директор продажби Източна Европа арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Албена Владимирова – Андреева, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, арх. Атанас Динев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, арх. Гергана Милушева, арх. Пеньо Столаров, арх. Димчо Тилев, арх. Юри Танов, Алекс Ковачев, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Организаторите ще проведат работни събития с цел да предоставят актуална информация за бъдещите положителни насоки на съвременния живот, като отговорят на нуждите на клиентите днес и същевременно предусещат и маркират  бъдещите модерни изисквания. На разположение на професионалната общност ще са семинари за обществените тоалетни и нормативните изискванията за тях, посещение в заводите в Севлиево и представяне на тенденциите за проектиране на луксозна баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share