Артистичната акция и постановка в борба с насилието

Днес в Международния ден за борба с насилието екипът на Възкресия Вихърова представя инсталацията „Една снимка-Милион екрани“. Тя е в градска среда, вдъхновена от идеята за вечното пътуване на човека в търсене на по-добър живот. Артистичният екип е вдъхновен и от романа на Ерик Емануел Шмид „Одисей from Багдад“. Видеоинсталацията дава начало на нова тема за ненасилие с акцент емигрантските вълни. 15 артисти ще провокират потока от минувачи в градинката край НДК да изразят своята гражданска позиция по темата.

На 5 октомври в Международния ден на учителите, артистите фокусират вниманието към темата за насилието в училище със спектакъла „Историята Ти (ти) в мен“. Представлението разказва реални истории от живота на подрастващите. Над 240 ученици от седем училища в Пловдив се осмеляват да споделят своите истории за насилие.

Участници в представлението са както популярни лица за българския театър, така и млади артисти част от нулевото поколение. Това са децата на прехода, които според психолозите са в основата на засилените прояви на жестокост и насилие

Инсталацията „Една снимка-Милион екрани“ е днес в градинката на НДК, сцена „Кабана“ от 20 часа.
„Историята Ти (ти) в мен“ е на 5 октомври в Театър София от 19 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share