Лотарията “Зелена карта” започва тази вечер

Регистрацията по програмата на САЩ за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2021 г., позната като лотарията за “Зелена карта”, започва тази вечер, съобщиха от посолството на САЩ.

Електронната система на програмата ще бъде отворена за регистрации в 12 ч. на обед Източно стандартно лятно време на 2 октомври (19 часа българско време) и ще бъде затворена на 5 ноември 2019 г. През този период кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за участие в програмата на сайта dvlottery.state.gov.

Има промяна в правилата за участие – всяка заявка следва да включва номер, страна на издаване и дата на изтичане на валиден, неизтекъл паспорт на основния кандидат. Това изискване се отнася само за титуляря, а не за членовете на неговото семейство. Участниците, които не представят всички изисквани за регистрацията данни, ще бъдат дисквалифицирани. Те трябва да се регистрират с актуална снимка, направена през последните шест месеца.

Кандидатстването за “Зелена карта” е изцяло по електронен път и заявки за участие, изпратени по пощата, няма да се приемат, напомнят от дипломатическата мисия. Оттам също посочват, че за кандидатстването за “Зелена карта” няма такси. След подаването на електронния формуляр участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията, който трябва да запазят поне до 30 септември 2021 г. Само чрез този номер те ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2021 и ако са изтеглени, да получат информация за кандидатстването за виза и деня на интервюто. Уникалният номер освен това помага на кандидатите да се предпазят от измами, злоупотреби и проблеми с пощата.

Изтеглените участници няма да бъдат уведомявани за статуса на онлайн регистрацията им в програмата. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата за зелена карта, са измамни, напомнят от посолството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share