Revolut и Visa влизат в глобално партньорство в стремежа за растеж на 24 нови пазара

Visa и Revolut разширяват успешното партньорство в Европа, добавяйки 24 нови пазара в световен мащаб, за да предоставят по-богат избор и гъвкавост на потребителите в управлението на личните финанси

 

ЛОНДОН – 30 септември 2019 г. – Visa (NYSE: V) и Revolut, водещият финтех в Европа, обявиха ново споразумение, което ще помогне на Revolut да разшири бизнеса си в световен план. Използвайки глобалния мащаб на Visa, Revolut ще може да представи своите продукти в пет нови региона, по този начин достигайки до 24 нови пазара в световен мащаб. Съгласно условията на споразумението Revolut ще издава предимно брандирани карти Visa в глобалната си експанзия.

 

Финтех компанията Revolut предлага на потребителите редица дигитални финансови услуги посредством мобилно приложение, включително обмяна на валута, бюджетиране и инстантни плащания между потребители (P2P). Допълвайки към видимия успех от същестуващото споразумение между двата бранда в Европа, сега Visa ще даде възможност на Revolut да стартира първоначално в Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и САЩ, следвани от Аржентина, Чили, Колумбия, Хонконг, Индия , Индонезия, Корея, Малайзия, Мексико, Филипини, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайван, Тайланд, Украйна и Виетнам.

 

„Радваме се да надградим съществуващото си сътрудничество с Visa, световен лидер в дигиталните плащания. Това ще реализира нашата обща визия за безпроблемни потребителски преживявания с ежедневните плащания“, заяви Николай Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. „Новото глобално споразумение с Visa е навременно за Revolut, тъй като навлизаме на редица нови пазари, за да предложим на още повече потребители контрол върху финансите, гъвкавост и иновативни функции, от които нашите европейски клиенти се възползват години наред.“

 

„Revolut направи голям напредък в предоставянето на новаторско и уникално потребителско изживяване в Европа. Радваме се да разширим отношенията си, тъй като Revolut постига своите глобални амбиции за растеж и колективно увеличава обема на мрежата на Visa “, каза Джени Мунди, управляващ директор на Visa за Великобритания и Ирландия. „С мрежата на Visa в близо 54 милиона търговски места в повече от 200 страни ние имаме мащаба, опита и експертността да помогнем на технологични решения като Revolut да станат глобални.“

 

Visa и Revolut изградиха силно партньорство през последните години. Дигиталната банкова алтернатива за първи път започва да издава карти Visa на своите клиенти в цяла Европа през юли 2017 г.

 

Revolut е начело на финансови иновации в световен мащаб през последните четири години. В усилията си да дадат възможност на потребителите да управляват по-добре финансите си Revolut и Visa ще позволят:

 

  • Гъвкави, персонализирани и улеснени банкови услуги: потребителите на Revolut могат да получават незабавни известия за плащания, както и набор от опции за бюджетиране на месечна база или по отделни категории на покупките. Сигурността и бързината, които потребители очакват, допълнително ще бъдат подкрепени чрез опцията за допълване на съществуващото приложение Revolut с API на Visa, включително Visa Token Service и Payments Attribute Account Inquiry, както и предплатени и дебитни карти Visa

 

  • Безпроблемна обмяна на валута с удобен курс: потребителите на Revolut могат да харчат глобално в над 150 валути и да държат и обменят до 29 валути и криптовалути – включително биткойни, канадски долар, щатски долар, мексиканско песо, британски лири и евро – директно в приложението, използвайки междубанковия валутен курс.

 

  • P2P плащания: с натискането на един бутон потребителите могат незабавно да изпращат и искат суми безплатно и да разделят сметката в търговски обекти с всеки Revolut клиент по света.

 

Глобалната сделка Visa и Revolut се основава на дългосрочния ангажимент на Visa към финтех сектора и укрепва стратегическите бизнес приоритети на компанията, включително:

 

  • Visa Direct, платформата на Visa, която позволява по-бързи плащания към над милиард финансови сметки по целия свят

 

  • Спектърът от решения за B2B плащания на Visa за малки и средни бизнеси, както и глобални компании

 

  • Постоянния ангажимент на Visa за предоставяне на опции за дигитални плащания на небанкови чрез програми за социално въздействие

* * *

За Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) е лидер в света в дигиталните плащания. Нашата мисия е да свържем света чрез най-иновативната, надеждна и сигурна платежна мрежа, даваща възможност на лицата, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата напреднала глобална мрежа за обработка, VisaNet, осигурява сигурни и надеждни плащания по целия свят и е в състояние да обработва повече от 65 000 съобщения за сделки в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия на всяко устройство, за всички и навсякъде. В условията на глобален преход от аналогови към дигитални технологии Visa използва нашата марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да промени бъдещето на търговията. За повече информация посетете About Visa, visa.com/blog и @VisaNews.


За Revolut

Revolut е създаден като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 7 милиона клиенти в Европа със своите възможности за следене на разходите, инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрала приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 20 000 нови текущи сметки всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share