Задава се най-силната седмица на ONE DANCE WEEK

Гледаме шест спектакъла от Израел, Италия, Чехия и Тайван.

Задава се най-силната седмица от 12-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK – 6 спектакъла от 4 държави. Акцентът е дългоочакваният нов спектакъл L-E-V Company от Израел – „ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето“. Той е дело на хореографа Шарон Еял и дизайнера Гай Бехар. Двамата завършват своята трилогия за най-великото от всички човешки чувства чрез танц, поезия, костюми от висша мода и електронен ритъм. Спектакълът разказва за преодоляването на раздялата, за новите пътища след изгубената любов, за това как понякога животът ти помага да намериш и запълниш празнината от загубата. „Това беше любов от пръв поглед. L-E-V Company напълно отвяха публиката. Възхищение, радост и удивление от поразителните образи на тялото. Невероятно, но нежно – танц с висока художествена стойност, представен с лекота, сякаш отвъд физическите граници“, написа веднага след световната премиера сайтът Lokalkompass.de.

Ще бъдат представени тайванският спектакъл „СвободниСтъпки – пейзажи от тела“ на компанията за експериментален танц HORSE и соловото изпълнение КОКОРО на Луна Ченере от Италия. Програмата продължава със спектакъла СОМА на Мартин Талага от Чехия и със солото „СвободниСтъпки – Нини“, отново на тайванската компания HORSE. Ще се види и „ГЛАВА ТРЕТА: Жестокият път на сърцето“ на израелска компания L-E-V. „СвободниСтъпки“ e 10-годишен проект, който търси и представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията е създадена единствено и само заради самото движение, пречистена от наслагвания и ограничения. Резултатът е едно много физическо, но също и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже своите способности.

12-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK е в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share