Вековните японски традиции и съвременният български дух се събират на сцена

Съвместен концерт на мъжкия хор към Университет „Шидзуока“ и българския „Кантилена“ ще срещне вековните японски традиции и съвременния български дух.

И двата хора през годините са се доказали като професионалисти и таланти. Членовете на мъжкия хор към Университет „Шидзуока“ се събират преди 20 години. Веднъж годишно провеждат съвместен концерт, а през останалото време имат изяви в цяла Япония. Хорът ежегодно взема участие в годишни фестивали в префектура Шидзуока, в село Хакуба в префектура Нагано, както и в Токио.

Женският хор „Кантилена“ е лауреат и носител на многобройни награди от международни хорови конкурси и фестивали. Основан е през 1987 година от Анета Павлова и нейни възпитанички. От тогава досега хорът е изнесъл безброй концерти в страната и чужбина. Репертоарът им известен с това, че се заиграва с различни стилове и епохи от Ренесанса до днес, като особено място заемат композициите от съвременни български и чужди автори.

Съвместният концерт на мъжкия хор към Университет „Шидзуока“ и българския „Кантилена“ е на 2 октомври от 18,30 ч в залата на Община Велико Търново. Входът за всички посетители е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share