Спектакълът „Козметика на врага“ със софийска премиера

Спектакълът е част от програмата с културни събития на кино-литературния фестивал „СинеЛибри“

Предстои софийската премиера на спектакъла „Козметика на врага”. Сценарият е създаден по романа на белгийската писателка Амели Нотомб, една от най-четените френскоезични авторки. След успешната премиера в Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен, сега „Козметика на врага” гостува в София

В драматургичния текст на спектакъла силно застъпена е провокативната тема за това в какво се превръща човек, който погребва дълбоко в себе си своите първични емоции. Каква сила е способна да го докара до неговата пределна точка? Сюжетът разказва за един мъж, който се оказва блокиран на летището поради технически проблем със самолета. Закъснението се проточва. Чакането става прекалено дълго. Случайна среща с непознат успява да изрови на повърхността престъпления от болезненото минало. Случайна ли е срещата помежду им или е резултат на дяволска преднамереност?

Спектакълът разкрива психологическата типология на един определен вид убиец, неспособен да реши собствените си проблеми, поради което посяга към живота на друг човек. Какъв е мотивът за извършване на убийството? „Козметика на врага” разказва история за скритите пътища в съзнанието, провокира да се отворим към дълбините на подсъзнанието, които бихме скрили от света.

Автори на драматизацията са Веселин Мезеклиев и Петър Денчев, режисьор на спектакъла. Участват актьорите Ивайло Гандев, Димитър Марков и Самуела-Ивана Церовска. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев.

„Козметика на врага” е на 15 октомври от 18,30 ч в Театър Азарян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share