Григор Димитров с неприятна загуба на старта в Пекин

Григор Димитров приключи участието си на турнира „Чайна Оупън“ в Пекин от сериите АТР 500. Българинът беше победен в първия кръг от руснака Андрей Рубльов в два сета с 2:6, 5:7.

Първият сет премина при превъзходството на Рубльов. Той направи и първи пробив при 1:1, след което всеки печелеше подаването си. За да се стигне до нов пробив при 4:2, след което руснакът спечели сервиса си и поведе с 1:0 сета. Вторият сет започна зле за Григор с пробив на нула, който беше затвърден и Рубльов поведе с 2:0. Димитров върна пробива при 2:3. До 5:5 и двамата печелиха сервисите си, когато Рубльов проби, след което взе подаването си и затвори сета и мача.

Статистиката на мача показва, че Димитров направи 31 непредизвикани грешки срещу 15 на руснака, при игра на втори сервис има само 28 % спечелени точки, а Рубльов е с 67 % и 5 двойни грешки срещу 1 на съперника му.
Твърде вероятно е топ тенисистът ни да загуби няколко места в ранглистата, в която се намира на 26-а позиция, след като не защити 45 точки от миналата година.

Следващият турнир, в който Григор Димитров ще вземе участие е другата седмица в Шанхай.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share