Вчера се проведе премиерата на „Жокера“ в Холивуд

 

Десетки звезди преминаха по червения килим  на TCL Chinese Theatre IMAX в меката на киното.

Хоакин Филипс, който е в главната роля също беше там, заедно с режисьора Тод Филипс и много други участници в лентата.

Много малко журналисти бяха допуснати до прожекцията, което засили опасенията, че филмът е изпълнен с насилие. Филмът е категоризиран като 18+.

Списание „Варайъти“ съобщава, че достъпът на фотографи и оператори до премиерата е бил ограничен, а интервютата – отказани.

Преди няколко дни Робърт де Ниро леко повдигна завесата. Де Ниро влиза в ролята на телевизионен водещ, който играе важна роля в историята на Артър Флек (Хоакин Финикс). Той похвали Финикс, но допълни, че не му харесва какво му причинява във филма. Ясно е, че в „Жокера“ ще има доста насилие.

По-специално две сцени са изключително тревожни. В едната, Артър Флек (Финикс) внезапно застрелва колегата си в т.н. „падане на пердето“, а реализмът поразява зрителя. В друг – бунтове избухват, когато тълпата се явява в подкрепа на този психопат. Тези сцени, твърдят критиците, преминават линията.

„Жокер“ е историята на Тод Филипс за героя, който ще се превърне във врагът на Батман.

Но за разлика от други филми за Батман този не е базиран на комикс.

Голямата значимост на „Жокер“ е именно в това: той хвърля ръкавица на жанра, който доминира в Холивуд през последните две десетилетия – за супергероите, навлизайки в собствената им територия сякаш за да им каже: достатъчно, време е да видим насилието такова, каквото е.

Той се занимава с истинското, а не с нереалното, с правдоподобието, а не с невероятното, с вероятното, а не с невъзможното. И това прави с изключително дръзновение, ограничавайки сюжета до най-основните елементи – да се съсредоточи върху характера, по-богат, по-страшен и по-разстройващ от всички, които сме виждали в света на супергероите.

Премиерата на филма у нас е на 4-ти октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share