150 години чешка бира „Старопрамен“

Пражката бира „Старопрамен“ празнува тази година 150 години от създаването си. Кулминацията настъпи в сърцето на Прага в пивоварната в столичния квартал „Смихов“. Там се събраха повече от 1300 гости от 31 държави. Това е мястото, от където тръгва марката преди 150 години. Преживяването беше още по-специално и със селектираните от пивоварите ястия, които подхождаха на вкуса на марките от портфолиото на „Старопрамен“. Групата „Найл Родърс & Чик“ направи вечерта незабравима.

Няма по-знаково място за отбелязването на това събитие от пивоварна „Старопрамен“. През 1869 година група от чешки занаятчии, търговци и работници подписват меморандум за основаването на Чешка пивоварна и по този начин слагат началото на марка, която години по-късно се превръща в обичана.

На българския пазар тази година марка „Старопрамен“ очарова своите почитатели с различни активности, събития и партньорства. По случай годишнината „Старопрамен“ представи на пазара едно ново допълнение към своето портфолио – нефилтриран „Старопрамен“. Пивото представлява комбинация от автентични съставки, разкриващи богат и плътен пшеничен вкус с естествена мътност и красив тъмно златист цвят. Освен това марката е първата на българския бирен пазар, която представи стъклена бутилка от 750 милилитра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share