Сериалът „Война на световете“ е с нов прочит на класиката

Новият епичен сериал „Война на световете“ по класическия роман на Хърбърт Уелс поднася интерпретация, която пренася действието в Европа в наши дни. Модерният трилър показва човечеството почти заличено от извънземно нашествие и проследява действията на онези, които се борят за оцеляване.

Актьорският състав на продукцията включва Гейбриъл Бърн, Елизабет Макгавърн , Леа Дрюкер, Адел Беншериф, Наташа Литъл, Дейзи Едгар Джоунс, Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан, Стефан Кайар и Гийом Гуи.

Когато астрономи долавят сигнал от друга галактика, го приемат като неоспоримо доказателство за разумен извънземен живот. Населението на земята очаква следващия контакт със затаен дъх. Не се налага да чака дълго. За броени дни човешката цивилизация е почти заличена от извънземното нашествие. Само малки групи от хора са останали в един опустял свят. Докато извънземните избиват оцелелите, хората си задават въпроси: Кои са нашествениците и защо целят унищожението ни? Това е история за обикновени хора в необикновена ситуация. Те са нещо повече от жертви на брутална война.

Сериалът е в осем части. Създаден е от носителя на БАФТА за най-добър сценарий Хауърд Овърман. Изпълнителни продуценти са носителите на награда „ЕМИ“ Джони Капс и Джулиън Мърфи. Сценарист и създател на „Война на световете“ е носителят на БАФТА Хауърд Овърман

Изпълнителният продуцент Джони Капс коментира продукцията: „Емоционална, живописна и концентрирана върху персонажите, „Война на световете“ е уникално съчетание на човешка драма и най-доброто от научната фантастика. „Война на световете“ отвежда класическия роман на Хърбърт Уелс в 21 век. Това е вечна история, която държи на нокти до последната минута“.

„Война на световете“ започва на 31.10 по FOX и ще се излъчват по два епизода всеки четвъртък от 21 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share