Нова методика на SmartyKids ще насърчава децата да четат

Заданията на SmartyЧетене са съставени на базата на авторитетни невро-психологически изследвания, които доказано развиват детския мозък

 

Нова, авторска методика в допълнение към менталната аритметика ще насърчава децата да се развиват – този път, те ще се учат на бързо четене с разбиране и същевременно да развият интерес към книгите от ранна възраст. Част от курса предвижда и обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации. С една дума – СУПЕРПАМЕТ. Цялата обучителна система е разработка на SmartyKids Bulgaria и се нарича SmartyЧетене, като има своята научна основа.

 

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, като използваме определени техники и „мозъчни дразнители“, можем да развием и подобрим умението за скоростно четене с разбиране.

 

Много първокласници имат проблеми с четенето. Причините са различни и не винаги са очевидни както за родителите, така и за преподавателите. Бавното и неуверено усвояване на информацията води до общо понижаване на нивото на детето, на показателите за успеваемост и на интереса към обучението. Детето винаги предпочита това, което му се удава по-добре, и ако не му се помогне да заобича четенето сега, то ще го изостави бързо и задълго.

 

За да разберете SmartyЧетене, можете да си представите частите на пъзел – методът се състои от отделни дейности, които водят до постигане на общата цел: тренира важни функции, които помагат на децата в усвояването на целевия навик – четенето. Упражненията са подредени по специален начин, така че да се предотвратят умората и скуката. Задачите се сменят постоянно и детето не се занимава твърде дълго с едно и също упражнение – така се запазва динамиката и се тренира превключване на вниманието.

 

В менталната аритметика децата могат да бъдат между 4 и 12 години, но на SmartyЧетене могат да се запишат тези, които вече са навършили 7 години. Дали курсът е подходящ за малките, се определя чрез специална диагностика, която проследява индивидуално нивата на възприемане на текст при тях  Първият урок от курса е напълно безплатен и не обвързва посетителите по никакъв начин. На него се прави презентация на методиката пред родителите и техните деца.

 

“Друга основна разлика е геймификацията. Отново я има в нашата система, но е наситена с много повече герои, които ще ни съпътстват в приключенията. Благодарение на геймификацията тип „Околосветско пътешествие“, децата ще научат полезна и любопитна информация за различни места по Земята. Така ще развият и общата си култура – ще се запознаят с бита и традициите на различни народи, ще научат много нови културни и географски забележителности и ще срещнат различни растения и животни от местата, които посещават”, разясняват от SmartyKids Bulgaria. Чрез тази система децата разширяват своя поглед и придобиват нови възприятия за света.

 

Какво всъщност представлява първият курс на международния бранд – менталната аритметика?

 

Този метод стана изключително популярен в България през последните две години, но истината е, че за света той не е новост от години. Същността на подхода се крие в развиването на умение за изключително бързо смятане на ум, без реално да се извършват сложните аритметични операции. Това от своя страна допринася за хармоничното развитие на умствените и интелектуални способности на детето. В заниманията се работи със специално сметало Абакус, познато в древни страни от хилядолетия, и използвано в традиционното обучение в източните страни и до днес.

 

За SmartyKids България

SmartyKids е най-съвременният развиващ детски център на територията на България. Към момента присъства в 28 града с 49 центъра, отворени в рамките на две години. Чрез SmartyKids няма стандартни скучни уроци и банални методики, които превръщат ярки и креативни деца в “сива маса”. Методиките на SmartyKids включват най-добрите изпитани световни практики на преподаване в областта на менталната аритметика. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта. Професионалистите от SmartyKids измерват и проследяват процеса на развитие на висшите психически функции при детето. Те не поставят всички деца под общ знаменател, затова за всеки малчуган се съставя индивидуален план на обучение.

От компанията загатнаха, че предстоят още нови интересни развиващи курсове за деца, но все още ги пазят в тайна.

Още информация, както и форма за записване на безплатен урок, може да намерите тук:  https://smarty-kids.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share