Днес е Европейският ден на езиците

Чуждестранните културни институти и посолства в България за поредна година ще отбележат заедно Европейския ден на езиците.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на богатството на регионалните езици и традиции в Европа. Организаторите канят всички да доведат приятели, деца и близки, за да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Посетителите ще могат да разговарят с хора от различни европейски културни центрове и да проверят какви са най-добрите възможности за изучаване на чужди езици. Ще има забавни и образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на 22 езика: азербайджански, английски, български и български жестов език, грузински, датски, испански, италиански, македонски, немски, норвежки, полски, португалски, румънски, руски, словашки, унгарски, фински, френски, хърватски, чешки и шведски.

Освен интерактивни езикови игри, блиц викторини и демонстрационни безплатни уроци, за пореден път посетителите ще имат възможност да участват в инициативата „спийк дейтинг“, която дава възможност за бързи срещи с много хора за кратко време да говорят на повече езици.

За втора поредна година събитието е в музея „Земята и хората“ и ще започне в 17 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *