Фермерски пазар ще подкрепя стартиращи български фермери и занаятчии

Нов модел фермерски пазар „Пендара“ ще се фокусира върху българския вкус, нови продукти, производители и иновации на основата на националното ни гастрономическо наследство.

Платформата на фермерския пазар е с капацитет над 100 участници, разделени в два блока и три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“. В трите основни зони са включени стартиращи малки фермери и занаятчии, които са регистрирали своето производство не по-късно от последните 3 години.  Фермерският пазар включва кулинарна зона, в която ще участват ресторанти, улични заведения за храна и готвачи, като целта е да се акцентира върху възстановяването на българския вкус и родното производство. Те ще предлагат храни и напитки, приготвени с български съставки, но представени като многообразие от кухни – от традиционната българска, през бургерите в американски стил, до тенденциозните течения в безмесното, безглутеновото и безлактозното диетично хранене. Фермерският пазар предвижда и малка арт зона, в която ще бъдат представени творчески изделия от естествени материали, натурална и ръчно приготвена козметика.,

Във фермерския пазар се очаква да участват повече от 50 малки стартиращи български ферми и занаятчии. Амбицията на организаторите е той да стане традиционен.

Фермерски пазар „Пендара“ e на 12 октомври на Женския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *