Необозримият свят на Кольо Карамфилов ще оживее в изложба

Специалната селекция с картини от различни периоди в артистичния живот на художника ще бъдат представени в изложбата „Необозримо за Кольо Карамфилов”. Те са предоставени от галеристи, частни колекционери и приятели

През годините художникът работи в почти всички жанрове на визуалното изкуство – графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография. Освен това той се изявява като режисьор и сценарист.

„Кольо Карамфилов е средоточие на различни, понякога провокативни гледни точки, творчески концепции и нагласи. Той е един от малкото български автори с ярко изразен регионален и същевременно национален облик и значимост. Специфичното му място в художествените процеси от последните десетилетия у нас се определя от пресичането между съзнателно избраната автостилизация на артиста като „художник на собствения си живот“ и разполагането на творчеството като територия, която единствена е в състояние както да изрази, така и да запази индивидуалната чувствителност на твореца“, споделя изкуствоведът професор Галина Лардева, куратор на проекта.

На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов в опит да се изгради картина на разноликото му творчество. Ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за събитието.

Изложбата „Необозримо за Кольо Карамфилов” е в Арт Галерия НДК от 11 до 19  часа от 5 до 20 октомври. Входът за посетители е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share