„Флийбек“, „Чернобил“ и „Игра на тронове“ триумфираха на наградите „Еми“

Сериалите „Флийбек“, „Чернобил“ и „Игра на тронове“ са големите победители на 71-вата церемония по раздаването на наградите за телевизионни продукции „Еми“ тази нощ в „Майкрософт Тиътър“ в Лос Анджелис.

„Игра на тронове“ получи само два приза. Той взе статуетка за най-добър драматичен сериал за четвърти път, а Питър Динклидж бе отличен за най-добър актьор в поддържаща роля. Преди седмица сериалът грабна най-много отличия – 10 на творческите награди на „Еми“.

„Чернобил“, който пресъздава аварията в едноименната атомна централа през 1986 година, беше признат за най-добър мини сериал, а в лицето на Йохан Ренк и за най-добра режисура. Сериалът получи и награда за най-добър сценарий.

„Флийбек“ сложи край на дългогодишната доминация на „Veep“ в категориите за комедиен сериал. Епизодите получиха награда за най-добър драматичен сериал, режисура за комедиен сериал и най-добра актриса в комедиен сериал – Фийби Уолър-Бридж..

Тони Шалууб бе отличен за най-добра поддържаща мъжка роля в комедиен сериал, а при жените наградата отнесе Алекс Борнщайн. Били Портър, който е звездата в сериала „Поза“, е най-добър в драматичен сериал. Така той стана първият чернокож актьор получил отличието, който не крие, че е гей. „Еми“ за най-добра актриса в драматичен сериал взе Джоди Конър за ролята си в „Убивайки Ийв“.  Джули Гардър спечели за най-добра подддържаща женска роля в драматичен сериал за участието си в „Озарк“

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share