С разнообразни концерти и много музикално настроение започва новият сезон на Камерна зала България

И през този сезон Камерна зала България ще зарадва почитателите на класическата музика с програма, обхващаща всички жанрове на камерното изкуство.

През септември започва цикълът концерти „Дипломация и музика“, посветен на 140 години дипломатически отношения на България с водещи европейски страни. Първият концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от Рахманинов, Прокофиев и Плетньов.

Септември предлага концерт на пианистката Анжела Тошева, която ще представи творби от Шопен, Барток, Равел и Берио. В края на месеца творби  на Хайдн и Пиацола ще звучат в изпълнение на струнен квартет Credo в състав Ивайло Данаилов – цигулка, Милен Максимов – цигулка, Христо Аролски – виола и Петър Кушлев – виолончело. Концертът е посветен на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.

През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет „Филхармоника“, както и цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, и рецитал на флейтистката Гергана Иванова – носител на Гранд При на 7-ия Международен конкурс „Наследниците на Орфей“ 2019. На рояла ще ѝ партнира Татяна Божко.

Новият сезон на Камерна зала България започва на 24 септември. Всички събития са с начален час 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share