Край на драмата в “Овча купел”, разпитът продължи цяла нощ

Цяла нощ продължи разпитът на 57-годишния мъж, който в събота се барикадира в дома си в столичния квартал „Овча купел”. Той беше обезоръжен малко след 19 часа в неделя, когато отряд „Кобра” нахлу в апартамента му.

Преди това преговорите с психолози продължиха повече от 20 часа. Мъжът беше прегледан от екип на Спешна помощ. При прегледа той е бил спокоен и уравновесен и не се е наложило да бъде хоспитализиран, съобщават властите. Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В момента ситуацията е спокойна. Въпреки това има полицейски служители, районът продължава да е отцепен. Барикадираният мъж е живеел на последния етаж на блок 6 на столичния квартал „Овча Купел”. Хората са чули няколко няколко изстрела в събота вечерта.

„Вчера около 13 часа на телефон 112 е получен сигнал от мъж, собственик на охранителна фирма. Той твърди, че неизвестно лице, въоръжено с оръжие и с униформа, го е потърсило на адреса на офиса на фирмата. Установява се, че преди два месеца това лице е било на събеседване със собственика, за да търси работа като сътрудник „Охрана”. След като не е одобрен се започват редица от SMS-и, включително и със заплаха за убийство и саморазправа със собственика. Патрул от 6 РУП се явява на място, след като установява самоличността и адреса на лицето, при опит да се влезе в контакт с него, в апартамента се чува презареждане на пистолета и започва да се стреля. Което е заострило вниманието полицаите веднага да напуснат стълбищната площадка. Във вчерашния ден има изстреляни над 2 пълнителя. Говорим за газово оръжие, което по закон е с уведомителен характер. След проверка в нашите масиви ние сме категорични, че не е подавано такова уведомление до 6 РУП”, обясни гл. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Той допълни, че глобата за такова нарушение е до 500 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share