Брад Пит и Силвестър Сталоун в битка за зрители

Две холивудски звезди Брад Пит и Силвестър Сталоун ще се борят за вниманието на българските кинозрители през настоящата филмова седмица. „Към звездите“ и „Рамбо: Последна кръв“ са премиерните заглавия с тяхно участие.

„Към звездите“ е научнофантастичен трилър. Героят на Брад Пит е елитен астронавт, който пътува до края на слънчевата система, за да открие изчезналия си баща и да разкрие мистерия, застрашаваща оцеляването на нашата планета. Неговото пътешествие ще разкрие неподозирани тайни. Филмът поставя въпроса за отношенията между баща и син, за живота на момчето, който винаги е бил в сянка на легендарния си родител. Акцентът не е бъдещето на Земята, а търсенето на самия себе си. Основната и съществена нишка е самотата. Героят на Брад Пит, както в личния живот, така в работата си се е изолирал от околните  „Към звездите“ представлява философско пътуване към собствената вселена на героя. Това е причината екшънът да бъде на заден план. Филмът е майсторски заснет, операторската работа е изключителна, а музиката допринася още повече за засилване усещането за самота.

Режисьор е Джеймс Грей, чиито предишни „Малката Одеса“, „Имигрантката“ и „Изгубеният град Z“ впечатлиха. Все още е далече от класата на Стенли Кубрик и Кристофър Нолън, но нищо чудно да се доближи до тях. Ще спомена, но само толкова, участието на Томи Лий Джоунс, Доналд Съдърланд и Лив  Тайлър. Брад Пит изняся целия филм на плещите си и доказва класа. Няма кой да му се пречка, както Леонардо ДиКаприо в „Имало едно време… в Холивуд. И както е заглавието на филма, Брад Пит не се е устремил към звездите, а той е Звездата.

Интересен факт е, че Брат Пит е имал 20-минутен разговор с американския астронавт Ник Хейг, който се намира в Космоса. Той е получил компименти за ролята си.

38 години след като проля първа кръв, Силвестър Сталоун се завръща като една от най-великите кинолегенди за всички времена – Джон Рамбо в екшъна „Рамбо: Последна кръв“. Ветеранът от войната във Виетнам отново е на линия, за да раздава справедливост. Той отново изважда на бял свят бойните си умения в последна мисия, за  да отмъсти за смъртта на изключително близък човек. Изпълнено с многобройни препятствия, напрегнато и мрачно пътуване, в което желанието за мъст е на първа линия и го води във всеки един момент, във всяко едно негово действие. Препоръчвам да се остане по време на финалните надписи на филма, за да се припомни как изглежда Силвестър Сталоун в предните четири серии.

„Рамбо: Последна кръв“ е сниман в България и Тенерифе. Продукцията е осъществена в студио „Ню Бояна“ в София. Има кадри от двореца във Враня и Витоша. Сцените в Мексико, където се развива основна част от действието във филма, са заснети в Тенерифе.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share