Оперната дива Елина Гаранча с първи концерт в България

Гаранча ще се срещне с българските си почитатели след гала концерта

Световноизвестното мецосопрано Елина Гаранча ще изнесе първия си концерт в България. Събитието ще даде началото на сезона на Софийската филхармония. На сцената тя ще излезе със съпруга си – диригента Карел Марк Чичон. През последното десетилетие Гаранча е звездата в афишите на Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон, Берлинската Щатсопера и Виенската опера. Едно от забележителните ѝ сценични партньорства е с руското сопрано Анна Нетрепко.

Гостуването на звезда от ранга на Гаранча е събитие за почитателите на класическото изкуство Тя е пожелала да се срещне с почитатели веднага след концерт за да даде автографи и разпише нейни компакдискове на най-запалените си фенове.

Елина Гаранча е родена в Латвия в семейство на музиканти, но въпреки музикалното си образование, мечтае да стане актриса. Благодарение на това, че не е приета да учи актьорско майсторство, оперните почитатели в цял свят се наслаждават на нейния талант. Когато е на сцената, Елина Гаранча омагьосва публиката с неповторимия си глас, сценично присъствие и начина, по които общува с публиката. В репертоара ѝ винаги присъстват и испански класически произведения. Тя споделя, че испанската музика я привлича от дете, а по-късно заедно със съпруга си заживява в Андалусия, където още по-силно се влюбва в испанските ритми. В програмата на концерта ѝ заедно с любимите оперни арии, тя ще изпълни и популярни испански песни.

Само преди няколко месеца излезе новия албум на Гаранча „Sol y Vida“. Компактдискът е много лична селекция от музика на Елина Гаранча и включва известни любовни песни от Испания, Италия и Латинска Америка.

Концертът на Елина Гаранча е на 23 септември в зала 1 на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share