Радослава Лазарова с нова колекция

Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“ и носител на „Златна игла 2019“ на Академията за мода в категория „Най-добър млад дизайнер“, ще представи своите най-нови творения. Тя ще покаже официални рокли и част от новата си булчинска колекция Reflections 2020.
„Радвам се, че отново ще представя свои творения на сцената, на която направих модния си дебют през пролетта на 2018-та година. За мен времето от тогава досега е силно творчески заредено и ползотворно. Желанието ми е отново да зарадвам дамите с красиви рокли, в които да блестят. Оставам вярна на характерните за стила ми – смели конструктивни решения, женствени силуети, интригуващи съчетания на цветове, материи и декоративни елементи.“, споделя дизайнерката Радослава Лазарова.
По отношение на силуетите създателката на модна къща „Блинк“ залага на многообразие както в различните конструктивни срязвания, така и в разнообразните дължини и многопластови поли. Силуетите са тип „русалка“, „принцеса“ и А-линия. Ръчно моделираните кройки създават обеми в артистични съчетания, плохи, комбиниране на „плътно и прозрачно“. Корсетите са в два варианта – олекотени прозрачни и плътни, които оформят изящна женствена талия.
Акценти в колекция Reflections 2020 са: авторската дантела, ефектът „рисунка върху тялото“, флоралните и фигурални елементи в симетрични и асиметрични композиции. Друг акцент при булчинските рокли са спортноелегантните елементи както в кройките, така и в детайлите: вертикални линии, джобове, мрежести елементи, прозрачност. Характерно е наслагването на многопластови прозрачни материи. Използвани са: тафта, копринен шифон, копринен тюл, висококачествен руски сатен, дюпон, органза с матов ефект и специфичната за модна къща „Блинк“ – авторска дантела, създадена по дизайн на Радослава Лазарова. Подбраните цветове са: слонова кост, екрю, телесно и нежни нюанси на розово – пудра и пепел от рози. Украсата на роклите е в унисон с вдъхновението на дизайнерката от красивото сияние на залеза и нежните отблясъци на скъпоценни камъни и материи, като включва: нежни полупрозрачни кристални мъниста, цирконии, пайети, 3D флорални елементи и точки. Дизайнерката акцентира също на роклите две в едно, ръчно изработени елементи и моделирани набори, голото рамо, дълбоките и V-образни деколтета, голите гърбове и високата талия.

Колекцията на Радослава Лазарова е днес на сцената на Sofia Fashion Week.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share