Орлин Атанасов представя „АРТефакти“

Художникът Орлин Атанасов ще отбележи своята 40-годишна творческа дейност с изложба, наречена с многозначно „АРТефакти“.

„Нормално е юбилейната изложба да е опит за равносметка. Но се оказа, че ако си работил като мен в какви ли не направления на приложното и изящното изкуство – няма как да покажеш всичко. За тези 40-тина години съм правил още какво ли не. Започнах като художествен редактор, после 20 години активна работа в областта на рекламата, 12-томната Голяма енциклопедия България, художник на телевизионно предаване, няколко години работа като шеф на дизайнерски екип разработващ интерактивни учебници към българо-гермнска компания, фотография и каквото не се сещате още..Няма как това да стане в рамките на ЕДНА изложба. А и не е необходимо. Затова заповядайте да видите последните ми опити – по-триизмерни“, споделя художникът.

Скулптурата е новата стара страст на Орлин Атанасов, отраснал в ателието на баща си – известния български скулптор Слави Дончев. Днес, в своята 60-а годишнина, той се завръща към корените си, преосмислени и обогатени с житейската мъдрост на един успешен творчески път.

Изложбата „АРТефакти“ е в галерия „Сезони“ в София от 19 до 29 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share