Елитно международно жури за петото издание на „СинеЛибри“

Именити представители на седмото изкуство влизат в журито на петото издание на единствения кинофестивал у нас, фокусиран върху адаптацията на литературни произведения на голям екран „СинеЛибри“.

Както вече стана ясно, популярният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател. Отговорността за избора на най-добра филмова адаптация той ще сподели с не по-малко знаменити колеги.

В журито влиза шведският писател и журналист Давид Лагеркранс. Негови са трите продължения на трилогията „Милениум“. Лагеркранс ще се срещне с българската публика на 12 октомври в литературен клуб „Перото“ за да представи книгата си „Тя, която трябваше да умре“.

Френският кинорежисьор от румънски произход Раду Михайлеану („Концертът“, „Изворът на жените“) е следващият член на журито. Негови филми са отличавани с многобройни призове, включително награди от Международния кинофестивал в Берлин и номинации за „Златна палма“ и за „Сезар“. В момента Михайлеану работи по  8-серийна екранизация на книгата „Сбогом, Шанхай“  на  Анжел Вагенщайн.

В качеството си на член на журито у нас пристига и италианската актриса Лоредана Каната („Младост“, „Неапол във воали“).

Към прочутите чуждестранни арбитри се присъединява българската театрална и киноактриса Ирини Жамбонас, която наскоро беше удостоена с наградата „Сърцето на Сараево“ за участието си във филма „В кръг“ на режисьора Стефан Командарев.

 

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share