„Гореща зона“ навлиза в телевизионния ефир

Минисериалът „Гореща зона“ е вдъхновен от действителни събития, описани в едноименния бестселър на Ричард Престън и разказва историята на една глобална криза, която не се е състояла.

През 1989 година в научна база до Вашингтон за първи път е документирана поява на смъртоносната ебола на американска земя. Откритието и последващото овладяване на смъртоносния вирус, чиито нива на смъртност достигат до 90% по това време, са заслуга на група учени и войници, водени от подполковник Нанси Джакс.

„Гореща зона“ започва с ретроспекция от 1980 г. Нищо неподозиращ лекар в Кения преглежда пациент със симптоми, на каквито не се е натъквал преди. Действието се прехвърля девет години по-късно. Колония примати се разболява в изследователски център във Вирджиния, на 30 километра от американската столица. Проби от тъканите им са изпратени на Нанси Джакс. Нейният инстинкт и опит подсказват, че това е нещо много по-сериозно от обикновен вирус при примати. Въпреки скептицизма на колегите тя се амбицира да открие истината.

В продукцията участва носителката на „Златен глобус“ и „Еми“ Джулиана Маргулис в ролята на Нанси Джакс. Актьорският екип включва Ноа Емерих, Тофър Грейс, Лиам Кънингам, Пол Джеймс, Джеймс Д`Арси, Робърт Шон Ленард и Грейс Гъмър.

„Гореща зона“ дебютира с два премиерни епизода днес от 21,55 часа по National Geographic и продължава следващите две недели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share