Поп културата среща японските традиции

За първа година легендарни комикс художнициm ще бъдат гости на фестивала Aniventure Comic Con

Днес започва фестивалът на съвременната и традиционна японска култура в България Aniventure Comic Con. За първа година и за първи път в България Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics.

За 14-а поредна година феновете на японската култура ще могат да станат част от преживяването Aniventure Comic Con, част от събитията в календара на 30-ите Дни на японската култура в България. След грандиозния си успех през 2018 г. с над 25 000 посетители, тази година събитието се очертава да бъде още по-вълнуващо. Организаторите са подготвили безброй изненади за всички фенове на японската култура, независимо дали са почитатели на традиционните изкуства и култура, на лекциите и бойните демонстрации или на щандовете с цветни аниме и гейминг стоки.

Голямата изненада на фестивала ще бъде участието за първи път в България на комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Посетителите на фестивала ще могат да вземат участие и в специалните панели на комикс артистите, в уроците им на живо по рисуване и собствените им павилиони в Комикс залата. Феновете на Aniventure Comic Con ще могат да се срещнат с едни от най-любимите косплей звезди на всички времена и популярни актьори.

Почитателите на традиционната японска култура ще могат да се включат още в уъркшопи за декорация на Учива ветрило, писане на чаено хайку, кири-е, чаена церемония и най-различни бойни изкуства. Aniventure Comic Con 2019 ще разполага и със специална зона за аниме и манга, в която ще има лекции, кътове с игри и други традиционни за японската култура продукти. А в залата на Главната сцена освен косплей панелите, посетителите ще могат да се срещнат както с холивудски звезди, така и популярни актьори от български сериали. Атрактивно K-pop шоу също ще завладее сцената на Aniventure Comic Con. Посетителите ще могат да вземат участие и в различните конкурси и състезания по време на двудневния фестивал.

Aniventure Comic Con е на 14 и 15 септември, от 10 до 20 часа в Интер Експо Център в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share