Община Севлиево с годишната награда „Успешен мениджмънт в туризма“

Кметът на община Севлиево Иван Иванов получи годишната награда „Успешен мениджмънт в туризма“. Събитието „Дестинация България – българските общини – туризъм, култура, бизнес“ е под патронажа на Министерството на културата и отличи общини, инвеститори и мениджъри с изключителен принос за развитието на туризма в България.

За да стигне до победител в своята категория, община Севлиево с времето се нареди сред икономически най-добре развитите общини в Северния централен регион на България. През последните десетилетия Севлиево се превърна в привлекателно място за инвестиции и се оформи като значителен индустриален център с над 1200 работещи компании. Удостоена с наградата „Образцова община“ за комплексно икономическо развитие през 2019 година, в момента БВП на глава от населението в Севлиево е сред най-високите за страната. Индустрията е водещ двигател на икономиката на Севлиево – около 90% от вложенията на бизнеса са там. Инвестициите на компаниите само за миналата година са за над 50 милиона лева.

Всичко това обуславя и естествения бърз подем в туризма, фокусиран върху „Хоталич“ – един от най-старите и наскоро открити от археолозите средновековни градове-крепости. В последните години градът и околностите му са желани места за все повече български и чуждестранни туристи. Общината полага усилия за развитие на културния живот в района, а туристическият календар е наситен с редица събития. Все повече хора посещават Севлиево, за да се насладят на фестивала „Семе българско“, на националния фолклорен конкурс „Море песен екна…“ и на фолклорния събор под връх Бабан. Името „Хоталич“ е добре познато и на музикалните фенове – крепостта стана емблема на едно от основните рок събития в България. – националния рок фестивал „Хоталич“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share