Тежка катастрофа край Благоевград, двама с опасност за живота

Двамата,пострадали при катастрофата на ГП Е-79 на влизане в Благоевград вчера преживяха нощта, но състоянието им остава тежко, в кома са, не позволява транспортиране до столична клиника, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

БГНЕС припомня, че снощи около 17.20 ч. пикап “Ситроен” на Община Благоевград катастрофира на влизане в града откъм м. Антените. Автомобилът се блъсна в разделящата двете платна гъвкава ограда, прелетя над нея и след удар в стълб на осветлението падна в платното за Дупница. При удара в стълба от автомобил изхвръкват между двете мантинели 47-годишният И.Ч., служител на приюта за кучета, намиращ се между селата Покровник и Мощанец.

С него пътува 48-годишната Е.М., тя е с тежка травма на главата и ръка; мъжът е с политравма, включително пробити от счупени ребра и двата бели дроба.

И двамата са в реанимация с опасност за живота.

Мъжът лъхал на алкохол, в пикапа са открити празна бутилка от спиртно питие, разследващият катастрофата следовател е наредил и на двамата в автомобила да се вземат кръвни проби, има съмнения кой е управлявал ситроена, тъй като и двамата са открити извън него.

Миналата година от „Четири лапи” подадоха сигнал, че автомобилът със същия регистрационен номер като катастрофиралия вчера, е пуснал 17 кучета в района на Стара Кресна. Отдавна съществуват съмнения, че вместо да ги настаняват в приюта, безстопанствените кучета в Благоевград се улавят и пускат в съседни общини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share