Филмът омнибус „7“ се състезава за „Златна Роза“

Пълнометражният филм-омнибус „7“ е в конкурсната програма за най-добър късометражен филм на предстоящия 37-ми Фестивал на българския игрален филм „Златна Роза“. Проектът се състои от седем късометражни филма, които са вдъхновени от града на тепетата Пловдив

Филмите, създадени от седем режисьорски екипа от младото поколение в българското кино, изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Режисьорите Ралица Петрова („Better nature“), Христо Симеонов („Нина“), Димитър Кутманов („Дом“), Любомир Младенов („Съвсем като мен“), Павел Г. Веснаков („Химера“), Николай Тодоров („Изчезващ вид“) и Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Дует“) разказват във филмите си истории за порастването, за втория шанс, за мечтата за по-добър живот, разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш.

Късометражните филми са заснети в Пловдив през 2018 година като част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на емблематични места като ЖП гарата, Централната поща, стара сграда в „Тютюневия град“, островът Адата, паметника Альоша, улички из стария град, старинни ателиета и антикварни магазини.

„7“ имаше своята премиера в Пловдив през април.

37-мият Фестивал на българския игрален филм „Златна Роза“ ще се проведе от 27 септември до 4 октомври 2019 г. във Варна.

 

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share