Кристоф Ламбер оглавява журитo на „СинеЛибри“

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер оглавява журито на петото юбилейно издание на международния кино-литературен фестивал „СинеЛибри“. Празничната церемония по награждаване на носителите на отличия за най-талантлива литературна адаптация ще се състои на 13 октомври в зала 1 на НДК от 19 ч и ще бъде съпроводена с премиерна прожекция на филма „Тази, която не съм“ с Жулиет Бинош.

Кристоф Ламбер влиза в орбитата на знаменитостите  през 1984 г. благодарение на феноменалното си изпълнение в „Тарзан от рода Грейстоук“, две години по-късно му поверяват образа на Конър Маклауд, безсмъртния „шотландски боец“. За ролята си в „Метро“ (1985) на Люк Бесон Ламбер печели награда „Сезар“. Известен е и с ролите си в „Сицилианецът“ (1987) на Майкъл Чимино,  „Да убиеш свещеник“ (1988) на Агнешка Холанд, „Аз те обичам“ (1986) на Марко Ферери и „Годината на дивия заек“ (2006) по романа на Арто Паасилина. През последните години се изявява предимно като продуцент.

Конкурсната програма на петото издание на „СинеЛибри“ е изключително силна и включва 11 филма, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения. За качеството на продукциите допринася кастингът – сред актьорите, които ще видим на големия екран, се нареждат Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило и Валерия Голино.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share