Продължават протестите в Перник срещу мръсния въздух

Нередности в „Топлофикация”- Перник. След проверката от Регионалната инспекция по околната среда и водите поискаха спирането на 4-ти и 5-ти парогенератор.

Не ми се иска качеството на въздуха да бъде въпрос на усещания. Ние не сме тук, за да нападаме топлофикационното дружество, ние не искаме перничани да са поставени пред дилемата дали да са топлофицирани зимата детските градини, или да дишаме нормален въздух. Искаме да се монтира още една измервателна станция, за да стане ясно за какво става дума. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” една от протестиращите срещу мръсния въздух в Перник, събрали се пред ТЕЦ-а в Перник.

Факт е, че това предприятие, което е с гордост обявено за 60-годишно, има нужда от инвестиции, има нужда от подобряване на технологията си на работа и на горене – и ако с нашия натиск доведем до инвестиции тук вътре, би било чудесно, допълниха хора, участници в протеста.

Боклуци в ТЕЦ-а не горим. Не знам защо хората не ни вярват, но това си е тяхна работа. Това каза от своя страна изпълнителният директор на ТЕЦ „Република”. Досега всички институции, които са ни проверявали, не са установили горене на боклук в котлите на ТЕЦ-а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share