Документална поредица изследва глобални проблеми

National Geographic започва излъчването на поредицата „Движение за промяна: „Global Citizen“. Тя е посветена на борбата с глобални проблеми. През очите на популярни активисти ще се чуят истории, ще се срещат хора и ще види работата, която се върши за разрешаване на проблема с крайната бедност и за вдъхновяване на едно глобално движение. Мултиплатформената продукция е водена от звезди активисти, застъпници за промяна и творци на обществените норми. Сред имената са Хю Джакман, Комън, Ъшър и Фарел Уилямс. Целта е да насърчи търсенето на решения за най-наболелите глобални проблеми, засягащи човечеството

„Движение за промяна“ е мултиплатформено творческо партньорство и документална поредица в шест части, подкрепена със съдържание от National Geographic в социалните, дигитални, линейни и печатни комуникационни канали на бранда. Продукцията ще привлече вниманието към теми като крайната бедност, проблемите с устойчивото развитие и неравноправието, за да мобилизира гражданите на света да потърсят значима и трайна промяна чрез платформата Global Citizen.

Всеки епизод разглежда различен проблем, свързан с причините за крайната бедност и проследява специфична кампания на Global Citizen и организаторите, говорителите, активистите, дейците и хората, чийто живот се променя. Темите на епизодите включват мерки за изкореняване на крайната бедност, премахване на паричните гаранции, елиминиране на бариерите пред образованието за момичетата, финансиране на образование за деца на бежанци, борба със замърсяването с пластмаса и подпомагане за разрешаването на водната криза.

Поредицата е заснета в Мексико, Нигерия, Перу, Филипините, Южна Африка, както и в САЩ в Калифорния, Ню Йорк, Тенеси и Вашингтон.

Първата част на поредицата ще се излъчи на 7 септември. от 22,55 часа по National Geographic.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share