Revolut, WWF и The Rainforest Alliance обединяват усилията си, за да помогнат на Амазония

Revolut днес обяви, че работи с WWF и The Rainforest Alliance по спешен апел за подкрепа в борбата с опустошителните пожари в Амазония.

 

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез функцията за дарения в приложението (Donations), която позволява им да закръглят плащанията си с карти и да дадат закръгленото в името на благотворителна кауза. Клиентите на Revolut могат също така и да извършват периодични или еднократни дарения чрез мобилното приложение.

 

Всички дарения към The Rainforest Alliance, направени чрез Revolut, ще бъдат насочени към усилията в Амазония, а през следващата седмица всички дарения за WWF ще бъдат третирани по същия начин, като се финансират редица важни каузи, отправени към защита на тропическите гори.

 

Потребителските дарения ще помогнат на WWF и The Rainforest Alliance да се преборят с пожарите, както и да подкрепят нуждите на местните общности от медицинска помощ, обучение на пожарникари и сигурност.

 

В допълнение и двете благотворителни организации работят с правителствата за по-добри разпоредби за защита на тропическите гори от обезлесяване и други форми на вредна намеса, като същевременно си партнират с бизнеса за намиране на по-устойчиви начини на работа, които не включват унищожаване на огромни площи тропическите гори.

 

Сто процента от сумата, дарена от клиентите, отива за всяка благотворителна организация, като Revolut не налага такси, когато се извършват дарения от платформата. Няма минимална сума за дарение и функцията може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

 

Ник Сторонски, главен изпълнителен директор и основател на Revolut, заяви:

„Тропическите гори са сред най-важните екосистеми в света, така че е пагубно да станем свидетели на пожари, които в момента унищожават огромни райони в Амазония. Чрез съвместната ни работа с WWF и Alliance Rainforest ние ще улесним потребителите, които искат да подкрепят усилията за справяне с бедствието.”

 

Роб Ууд, ръководител на комуникациите за партньорство в WWF-UK, каза:

„Пожарите, бушуващи в Амазония, са спешен глобален проблем, защото не можем да се преборим с климатичната криза, без да спрем унищожаването на нашите гори. Бихме искали да благодарим на Revolut за това, че подкрепя спешния ни апел и предоставя на своите клиенти лесен начин да помогнат.“

 

Хан де Гроот, изпълнителен директор на The Rainforest Alliance, каза:

„През 30-годишната си история The Rainforest Alliance се фокусира върху предотвратяването на обезлесяването в сферата на селското стопанство и бизнеса. Горите, по-добрите земеделски практики и цялостното управление на земите са ключов компонент за намаляване на последиците от изменението на климата“, каза Хан де Groot, изпълнителен директор на Alliance Rainforest. „Въпреки че това със сигурност означава промяна на практиките за управление на земите, за да бъдат по-устойчиви в околната среда, това също трябва да доведе до промяна в начина, по който земеделските стопани получават възнаграждение за упорития си труд, начина, по който компаниите получават своите съставки и какво консумираме. Имаме нужда от цялостен, дългосрочен план за промяна.”

 

Мариана Барбоса, отговаряща за The Rainforest Alliance в Бразилия, заяви:

„В такъв сърцераздирателен момент за страната ни е окуражаващо да видим тази огромна вълна на солидарност, ръководена от хора от цял ​​свят. Само за няколко кратки дни малките дарения, направени чрез социалните медии, се превърнаха в съществен източник на подкрепа за 5 бразилски фронтови организации, работещи за защита на тропическите гори на Амазонка и нейното коренно население, демонстрирайки, че колективните действия могат да допринесат много. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share