30-и юбилейни Дни на японската култура в България

Откриващото събитие ще бъде модна изложба в Пловдив, вдъхновена от традиционната българска и японска култура

 

Тази неделя стартира един от най-големите културни фестивали в България – Дни на японската култура 2019. Японските традиции и дух ще се възкресят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново. По повод 30-годишния юбилей организаторите са подготвили програма от 20 събития в периода между 1 септември и 6 декември 2019 година.

Началото поставя изложбата „+ 7 HOURS“, която ще се състои на 1 септември в Пловдив, като събитието е с вход свободен. „+ 7 HOURS“ e уникален проект на концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“. Изложбата цели да представи преплитането на японската и българската култура през визуалния език на съвременния моден дизайн. Тя ще бъде открита на 1 септември. в СКЛАД – Пловдив и ще продължи до 18 септември.

Вдъхновен от явления в съвременния урбанистичен живот и лайфстайл на България и Япония, проектът „+ 7 HOURS“ ще покаже дрехата, като основно изразно средство и художествен обект, носещ свое собствено послание. Крайният резултат, който ще видят гостите, е изложба-пространствена модна инсталация, включваща атрактивни, концептуални облекла-обекти, разработени от девет български модни дизайнери и четирима японски студенти по моден дизайн. Посетителите ще могат да се насладят и на уникален моден филм с участието на актрисата Ирмена Чичикова, съвместна продукция на български и японски артисти.

 

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share