„Славянска приказка“ за седми път

Руският игрален филм „Не на нас, не на нас, а на името твое“ на режисьора Владимир Холодков поставя началото на седмия кино и телевизионен фестивал „Славянска приказка“. Лентата е посветена на освобождението на България от турско робство.
От 5 до 8 септември любителите на киното ще имат възможност безплатно да се насладят на над 180 филма, произведени в Русия, България, Македония, Казахстан, Венецуела, САЩ, Китай, Украйна, Белгия, Монголия, Палестина и Сърбия. Прожекции ще имат и филми от Узбекистан – „Мащеха“, „Саодат“, „Скъпи мои приятели“ и „Улица на спокойствието“. За първи път в програмата присъства игрална продукция от Венецуела – семейната драма „Синьото ябълково дърво“ на режисьора Олегарео Баррера. Ще бъдат показани също и телевизионният сериал „Слънчево зайче” с режисьор Карина Фолиянц от Русия, филмът носител на няколко престижни международни награди мелодрамата „Белият Ягел”, казахстанският филм „Храбрите” на режисьора Акан Сатаев, българският филм „Сага за попилените възможности“ на режисьорката Ралица Димитрова и продуцент Пламен Герасимов. Ще бъде прожектиран игралният филм ‚“Картинки под дъжда“, документалият филм на режисьора Владимир Костюк „100 години в изгнание“, посветен на живота в емиграция на руския емигрант и общественик, меценат барон Едуард Александрович фон Фалц-Фейн, живял в Лихтитенщайн, ще бъде показан също и още един венецуелски игрален филм „Освободителят“, посветен на живота и делото на Симон Боливар.
Прожекциите на филмите, включени в седмия кино и телевизионен фестивал „Славянска приказка“, ще бъдат в Руския културно-информационен център в София.

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share