Идеи за пътуване през септември в България

Септември наближава, а той има 2 официални празника – 6 и 22, които заедно с уикендите дават прекрасна възможност да се отиде извън града на екскурзия или почивка. Експертите от онлайн туристическа агенция eSky дават идеи къде в България могат да се прекарат празничните дни и какви са цените на различните типове хотелско настаняване.

Мелник
Мелник е прекрасен град. Разполага както с модерни хотели, така и с къщи за гости. Цените на нощувките за празничните дни започват от 60 лева за двойна стая с включена закуска, но ако се търси нещо по-евтино, може да се отседне на няколко километра извън града, където цените започват от 15 лева за двама.

Златоград
Златоград е най-южният град в България, изпълнен с много история и уникална атмосфера. Етнографският комплекс, Взаимното училище, „Воденицата“, язовир „Златоград“ са само част от местата, които могат да бъдат посетени. Не е за пропускане и да се изпие „въртяно кафе на пясък“ – местен специалитет, който ще бъде поднесен със специален ритуал. Хотелското настаняване започва от 40 лева за двойна стая с включена закуска. От тук може да се отиде в Гърция и да се разгледат Ксанти или Кавала.

Велинград и Девин
Велинград е подходящ избор за почивка и пълен релакс. Двойна стая в къща за гости може да се резервира на цени от 24 лева, а в СПА хотелите цените започват от 80 лева за двойна стая. Другата българска топ СПА дестинация Девин посреща гостите си в празничните дни на цени около 30 лева за двойно настаняване и под 100 лева за СПА хотел отново за двама.

Созопол и Приморско
Созопол и Прикорско са великолепен избор за почитателите на морето. В Созопол цените са от 30 лева за къща за гости, под 90 лева за хотел 4****, а 5-звезден лукс през септември ще струва около 120 лева. В Приморско най-изгодно може да се отседне за 24 лева, а хотел 4**** ще излезе малко по-евтино, отколкото в Созопол – под 60 лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share