Street food & Art Festival с второ издание

По време на фестивала ще присъстват кухни от всички краища на света

Утре започва второто издание на Street food & Art Festival, който ще продължи до 1 септември 2019 година пред Аквариума в Морската градина на Варна

В програмата на фестивала са предвидени кулинарни демонстрации на кухни от различни страни. Специални гости ще бъдат посланиците на Индонезия Н.Пр. Сри Астари Расджид и на Полша Н.Пр. Мачей Шимански.

Първият фестивален ден ще бъде на полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна) под съпровода на световноизвестният оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов. Ще присъства посланикът на Полша в България. На 29 август на кулинарната сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните гости от Индонезия – шеф Три Прасетьоно, индонезийски готвач в резиденцията на посланика в София, който ще уважи феста. 30 август е посветен на ориенталската кухня, каквато ще готви Махмуд Албироми, участник в „МасърШеф“. На 1 септември кулинарни демонстрации ще покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

Във всички фестивални дни ще демонстрират своите умения професионалните готвачи Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито. Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група ASALTO ще озвучат фестивала, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

Атрактивна програма за децата ще присъства, както и много кулинарни работилници, в които може да се включи всеки който иска да обогати уменията си в изкуството на готвенето. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще предложат уникални предложения,

Велин Манов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
Share